Yemek Tarifi

FINDIKLI PAPATYA KURABİYE

 

İç malzemesi:

1 su bardağı çekilmiş fındık

1 yumurta beyazı

3 kaşık şeker

 

Hamur malzemesi:

125 gr oda sıcaklığında margarin

2 adet yumurta

1,5 su bardağı pudra şekeri

1 kahve fincanı sıvıyağ

1 kahve fincanı su

1 paket vanilya

Aldığı kadar un

Üzeri için toz şeker ve bütün fındık

 

Yapılışı:

Kabımıza margarin, yumurta, pudra şekeri, sıvıyağ, su ve vanilyayı alalım. Kulak memesi kıvamından daha sert bir hamur elde edene kadar un ilave edip yoğuralım. Bir yumurta beyazını mikserle çırpıp çekilmiş fındık ve 3 kaşık şeker ilave edip karıştıralım. Hamurdan, iri ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp avuç içinde açalım ve iç malzememizden bir kaşık koyup yuvarlayalım. Şekil verdiğimiz hamuru, şekere bulayıp kenarlarına kesikler atalım. Hamur bitene kadar bu işleme devam edelim. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında, üzerleri hafif pembeleşinceye kadar pişirelim. Âfiyet olsun.

 

Not: Kurabiyenin gevrek olması için süt yerine su kullanabilirsiniz; yumuşaklığını arttırmak için de yoğurt ilâve edebilirsiniz.

 

MEKSİKA FASÜLYELİ SUCUKLU MANTI

 

Hamuru için:

Yarım kilo un

 Ilık su, tuz

 

Konserve Meksika fasülyesi

1 büyük boy soğan

2 diş sarımsak

Yarım kangal sucuk

1 kaşık salça domates ve biber

Pul biber, nane, kimyon, tuz

1 kaşık tere yağ ve sıvıyağ

 

Yapılışı:

Yarım kilo un ile 1,5 tatlı kaşığı tuzu karıştıralım. Ilık suyu azar azar ekleyerek mantı hamurunu elde edelim. Hamuru, beze hâline getirelim. Üzerine nemli bez örtüp 10 dakika dinlendirelim. Bezeden, bıçak yardımıyla ince dilimler keselim ve kurşun kalem enine gelene kadar yuvarlayalım. Bu uzun şeritlerden küçük küpler keselim. Yapışmasını önlemek için de üzerlerine un serpelim. Başparmağımızla hamurun en kenarından sonuna kadar bastırıp çekelim, böylece ortası incelmiş olur. Hamur parçalarının hepsine bu işlemi uygulayalım ve çorbasını hazırlayalım.

Büyük bir tencerede tereyağı ile sıvıyağı eritelim. Küp olarak doğradığımız soğanları ve sarımsağı, hafif pembeleşene kadar kavuralım. Sırayla sucukları, salçasını, baharatlarını (nane, yemeğin rengini karartacağından onu en son atalım) ve tuzunu ekleyip kavuralım. Bir litreye yakın su koyup kaynamasını bekleyelim. Kaynayınca hamurları ekleyelim. (Hamurlar pişince kabarıp suyun yüzeyine çıkarlar.)

Hamurlar da pişince Meksika fasulyesini ekleyip bir taşım kaynatalım. (Yemeğimizin suyu çok yoğun olursa, kaynar su ilâve edebiliriz. Lâkin çorba kıvamı değil, yemek kıvamında olmalı. Meksika fasülyesi yerine barbunya da kullanabilirsiniz.)

PAYLAŞ:                

Ruşan Kavaklı

Ruşan Kavaklı

YORUMLAR

İlk yorumu yapan siz olun!

Yorum Ekle