*Maydanozun tek kötü yanı şüphesiz saklama şartlarının bizi çok zorlamasıdır. Maydanozların kısa sürede yapraklarının sararmasını önlemek için cam bir kavanozun içinde buzdolabında muhafaza edebilirsiniz. Ayrıca kağıt havluya, ardından naylon poşete sarıp, buzdolabında tuttuğunuzda da uzun bir süre tazeliğini ve rengini koruduğunu göreceksiniz.
*Limon seçerken, limon kalın ve buruşuk kabuklu ise içi geçmiş demektir. Parlak ve ince kabuklu limonlar ise hem keskin kokulu, hem de suludur. Ayrıca limonu sıkmadan önce birkaç dakika sıcak suda bekletmek de işinize yarayabilir.
*Bamyayı ayıklamadan önce yıkayın ve kuruması için bir havlu üzerinde bekletin. Dikenli üst şapkasını çıkarmak için kısa boylu bıçak seçin. Bir huni oluşturacak şekilde bamyadan ince bir hat kesin. Sirkeli ve tuzlu suya batırıp çıkarın. Sonra da yemeklerinizde rahatlıkla kullanabilirsiniz.
*Bayatlamış ya da bozulmuş unlarla yaptığınız hamur işleri hem kabarmaz, hem de lezzetsiz olur. Unun bozuk olup olmadığını şöyle anlayabiliriz: Çok beyaz ya da sarıya kaçan ve ele yumuşak gelen un iyidir. Ele kalın gelen un ise bozulmuş ya da kalın öğütülmüş demektir.
*Kekin iyi kabarması için kalıbı boşaltırken kullandığınız metal kaşığı mutlaka sıcak suya batırıp çıkartın. Ayrıca kabartma tozunun tazeliği, pişme sırasında fırın kapağının açılmaması ve elenmiş un kullanmak da daha iyi kabarmış keklerin püf noktalarındandır.
YORUMLAR